Petek ve Kalorifer Temizliği

Kalorifer ve petek temizliği hakkında bilmemiz gerekenler

Eylül’ün sonu ile kışın gelişini hisseder olduk. Hem evde hemde giyimlerimizde değişimler oldu. Kışa hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, kış başlangıcı ile gelen soğuklara karşı tam performans ile çalışmasını istediğimiz kalorifer ve peteklerin bakımlarınıda biran önce yaptırmamız gerektiğinide unutmamalıyız.

Petek ve kalorifer temizliği yaptırmadan önce dikkatle bilmemiz gerekenler nelerdir, gelin kısaca beraber inceleyelim. 

İlk olarak kalorifer ve petek temizliği neden bu kadar önemlidir onu anlamaya çalışalım. Peteklerin ısınması ve ısı yayması için borulardan devamlı olarak sıcak su akışı gerçekleşir. Bu şekilde peteklerde ısınma ve eve ısı yayma meydana gelir. Yalnız borularda bulunan nem, zamanla oluşan pas, ve kir birikimi borularda çökmeye sebep olur. Bu çöküşte zamanla tıkanmalara ve peteklerin yeterince ısınmamasına neden olur. 

Petek temizliği yapılmadığında hem yüksek fatura ödersiniz, hemde istediğiniz ısıyı alamazsınız.

Petek eğer bu gibi etkenlerden arındırılmaz ise bu ısının ulaşımı geç ve zorlanma ile size maliyetle dönüşüde yüksek olur. Hem verimi az hemde maliyeti çok olarak ödemiş olursunuz. Faturaların normalin üzerini aşmasını istemiyorsanız petek temizliğine ciddi anlamda önem vermelisiniz. Bu nedenle her yıl düzenli olarak petek ve kalorifer bakımı yaptırmalısınız. Hem ısı performansı yüksek olsun, hemde maliyeti düşük olsun.

Bir diğer sık karşılaşılan sorun ise peteklerin çürümesidir. Bu durumla karşılaşmamak için dikkat etmemiz gereken noktalar bulunuyor.

Kaliteli bir peteğe sahipseniz yani dökümden yapılmış ve özel kimyasal boya ile boyanmış ise çürümesi çok zordur. Ancak radyatörlerin bakımları yapılmaz ise çürümeleri zamanla yanlış kullanımdan dolayı yaşayabilirisiniz. Yanlış kullanımdan kastımız ise peteğin üstüne nemli ve ya ıslak havlular, giysiler koymamızdır. Bu gibi ıslak ve ya nemli olan her mşey zamanla nem yaratır ve paslanmaya sebep olur. Bu nedenle kaloriferlerinizin ömürlerini yükseltmek için bu gibi alışkanlıklardan da vazgeçmelisiniz. Düzenli olarak bakımlarını yaptırmalısınız.

Peki petek temizliği ne sıklık ile yapılmalıdır?

Öncelikle soğuk havaların yaklaştığını hissettiğinizde kombi bakımı, petek temizliği ve kalorifer temizliğini hemen aksatmadan yaptırmalısınız. Her eylül sonunda bakımları yaptırmak için proyolla.com‘a giriş yaparak Petek ve kombi temizliği hakkında hizmet alabilirsiniz. Bir çok kulaktan dolma bilgiler ile kullanıcılar peteklerini 2 yılda ve ya daha uzun sürelerde temizlemeyi dikkate alırlar. Lütfen bu yanlış bilgiden uzak durun ve her yıl uygun maliyetli petek ve kalorifer temizliğine önem verin. Hem bütçenizi rahatlatacak hemde daha verimli bir şekilde çalışarak size yüksek ısınma sunacak. 

Mutlu bir kış geçirmeniz dileği..

Proyolla.com | Gülümseten Hizmet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir